Магическата сила на жената – рецепта за щастие

silata-na-jenata-recepta-za-shtastie-psiholog-daniel-troev

Жената, независимо дали го осъзнава или не, притежава магическа сила. Ако тя се научи умело да я използва, ежедневието и ще се изпълни с щастие. Вълшебството и особеното очарование – това е естествената ѝ природа. Тези женски качества са дадени по рождение и се проявяват на подсъзнателно ниво, затова не е необходимо тепърва да се внасят отвън, достатъчно е да се вслушате в себе си.

Животът на жената е най-голямата доказателство за това как тя използва силите си. Огледайте се наоколо, какво се случва в ежедневието ви? Ако нещата не вървят, карате се с хората и срещате трудности, значи се занимавате с черна магия. Ако има лекота и усещане на радост, нещата се случват по най-добрия за вас начин и въпреки трудностите, в себе си имате вяра, значи творите бяла магия.

Осъзнато използване на магическата сила

Първата стъпка по пътя на осъзнатото използване на женската сила е нейното настроение. От момент на момент жената трябва да следи какво е настроението и, да бъде осъзната за него. Например, ако вече е на работното си място, но още си мисли за разговора с приятелка от снощи, означава, че е излезнала от единия момент, но още не се е настроила на другия.

Жените обичат често да казват: „Днес не съм в настроение.“ Но ето нещо, което може да ви изненада, вашето настроение не е нещо, което идва отвън и не подлежи на контрол – настроението е ваш личен избор и ваша отговорност. Жените винаги трябва да бъдат съ-настроени с живота.

Настроението на жените – това е правилното разбиране за мястото, времето и обстоятелствата. Влиянието на настроението на жената е много силно. Чрез него тя създава определена атмосфера около себе си, независимо дали го осъзнава или не. С други думи, ние не избираме дали да излъчваме енергия или не, ние подбираме само качеството на тази енергия. Марина Таргакова дава следната аналогия: настроението на жената е „маринатата“, а околните хора – „краставиците“. В който разтвор бъдат потопени зеленчуците, такъв ще им бъде вкуса. Справедливо е да се отбележи, че всеки човек влияе на емоционалната атмосфера около него, но нека не забравяме, че емоциите на жените са като в пъти по-силни и „остри“ от тези на мъжете.

Настроението ни създава определена атмосфера

Казват, че човек може да се опознае само в отношенията. Може да имаме високо мнение за себе си, но по-важното е какво могат да кажат другите за нас. В тази връзка Марина Таргакова разказва няколко истории:

Една приятелка ми сподели, че съпругът й винаги казва:“Стига си ме поучавала!“. Той чувствал, че тя го критикува и постоянно е недоволна за нещо. Първоначално не разбирала защо това се случва и решила да започне да се самонаблюдава. Така се открили пред нея кои нейни думи, жестове и мимики провокират такава реакция. Друга моя приятелка казва, че хората около нея – близки и далечни – изразяват тъга и несъзнателно показват състрадание към нея. Майка ми създаваше атмосфера на тревога. Нейната магическа формула беше „любов = аларма“. Ако тя се тревожеше и притесняваше, значи всичко беше наред. Така тя създаваше атмосфера на напрежение и всички покрай нея бяха все на нокти и стегнати. Ако се случеше хората да са по-отпуснати и спокойни, започваше да чувства, че нещо не е както трябва да бъде.

Всеки от нас създава някаква атмосфера. Опитайте се да погледнете на себе си през очите на другите. Каква магия създавате в настоящето, от момент на момент, във вашия дом, на работа, с близките си хора? Каква е магията около вас – черна или бяла? Осъзнато ли я творите?

Семейството е оркестър

Всички жени свирят в „оркестър“ по простата причина, че една жена по природа е социално същество, тя е свързана с цялото общество.

Когато жената е огорчена – търси контакт, когато се радва – отново търси контакт. И дори, когато една жена е обидена и казва, че не иска да говори с никого, го прави демонстративно, така че целият и вид подсказва, че иска да и бъде обърнато внимание. Жената е винаги в оркестъра. Ето защо нейната психика е съ-настроена към всичко, което се случва в живота.

Отговорността на всеки музикант е да настройва музикалния си инструмент, а отговорността на жената е да бъде осъзната във всеки момент.

Много жени могат да изпитат неприятно чувство, прочитайки тази информация. „Аз съм длъжна, имам отговорността да…“ – фразата е много сериозна за представителите на т.нар. слаб пол. Но на какво и на кого наистина сте длъжни? Да бъдете щастливи, това е всичко!

Да бъдете щастливи и да направите щастливи своите близки. Руслан Нарушевич казва, че дори отивайки в салон за красота жената не го прави за себе си, но за да радва с красотата си другите. И прибавяше фразата „Когато мама е щастлива, всеки е щастлив“. Това е името на книгата на Сюзън Доус, в анотацията на която се казва, че това е ръководство за майки – как да станат щастливи и да отгледат щастливи деца. От тази гледна точка, изпълняването на женските задължения не е бреме, а дори радост.

Създавайте около себе си положителна атмосфера и по женски променяйте света към по-добро!
Ако мога с нещо да ви бъда полезен, имате въпрос или желаете да споделите мнение за статията, може да ми пишете на фейсбук месинджър.

  • статията е съставена по тренинга на Марина Таргакова „Магията на жената“

Прочетете още:
Как да стимулираме „хормоните на щастието“
На прав път ли съм? – Сергей Лазарев
Готов ли си за решения?

Свържете се лично с мен, Даниел Троев:

    FACEBOOK CHAT WITH DANIEL TROEV

    Be First to Comment

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *