12-те принципа на Духовната интелигентност

Духовна интелигентност

В динамичното ежедневие се сблъскваме с най-различни стресови ситуации. И сякаш напук на материалния напредък, се чувстваме нещастни, въпреки технологиите – самотни, въпреки всички забавления – неудовлетворени.

Може ли в тази обърканост да намерим опорна точка? Според ОИДА терапия това е напълно възможно и един от начините е в развитието на нашата духовна интелигентност.

Ако през миналия век основно е било понятието за IQ – рационалната интелигентност, а в края се разпространява идеята за емоционалната интелигентност, в новото хилядолетие е необходимо повишаването на нашата духовна интелигентност.

Духовна интелигентност е понятие, въведено от изследователката Дана Зохар и означава „онзи интелект, чрез който размишляваме върху проблеми на смисъла и ценностите и ги решаваме, онзи интелект, чрез който можем да поставим действията и живота си в един по-широк, по-богат и наситен със смисъл контекст, чрез които преценяваме, че даден начин на действие или жизнен път е по-значим от друг.“

По време на събитието ще отговорим на въпросите:
– кои са 12-те принципа на духовната интелигентност
– как да ги използваме за повишаване на своето щастие
– как да развием своята духовна интелигентност

ОИДА терапия е терапия на здравия разум. Благодарение на своята дълбока визия за човека и света, тя предлага множество практични идеи и инструменти за повишаване на нашето благосъстояние.

Кога: 14 Март (четвъртък) от 19.00 ч.
Къде: ул. „Цар Симеон“ №13, Център Фрейле

За записване:
Тел. 0883 39 59 78

Таксата за участие е 40 лв. Ако споделите преживяването с приятел, всеки от вас ще участва за – 35 лв.

Свържете се лично с мен, Даниел Троев:

    FACEBOOK CHAT WITH DANIEL TROEV

    Be First to Comment

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *