8 неща, които креативните личности правят

В сесиите покреативност освен различни техники за отключване на креативността и за стимулиране на креативното мислене на работното място, разглеждаме и начина на живот на творческите личности. Така разбираме какво можем да добавим в ежедневието си и да развием у себе си, за да подсилим проявяването на творческия си потенциал.
 
1. Знаят, че самият живот е най-великото изкуство
Чувстват с цялото си сърце, че да се превърне самото живеене в изкуство е висша цел. Възприемат себе си като творци на своята реалност. Поемат отговорността за всяко нещо в своя свят, защото знаят, че те го създават чрез своите мечти, воля и вдъхновение.
 
2. Приемат живота в неговата цялост 
Не разглеждат събитията като добри и лоши, позитивни и негативни. За тях всяка ситуация е опитност, която може да ги обогати. Всеки етюд на сцената на живота е възможност за достигане до нови хоризонти, които да са основата за нови идеи и творчески подвизи.
 
3. Имат нагласата да откриват необикновеното в ежедневните неща
Една разходка може да бъде приказно пътешествие, изпълнено с най-различни форми и цветове. Всяко случайно събитие може да стане врата, през която вдъхновението да влезе в живота. Те са настроили съзнанието си на честотата на красотата и любовта.
 
4. Приемат разрушението като част от творческия процес
Участват във вселенските ритми и осъзнават хармонията на живота – за да получиш, трябва да дадеш; за да създадеш, трябва да разрушиш. Те знаят, че понякога трябва да премахнат едно нещо, за да може на негово място да създадат друго. Това пространство понякога е в мислите, когато оставят в миналото вредни мисли и нагласи.
 
5. Отдават се на кауза, по-голяма от тях самите
Творческите личности са визионери. Те насочват творческата си енергия в посока на избран идеал. В този акт се крие голямата им сила, защото във взаимодействието с неговата необятност, личността им се трансцендира – преминава отвъд своите рамки.
 
6. Фокусират се върху процеса, не върху резултата
И знаят, че в този процес ще има мигове както на застой, така и на бърз пробив. Заредени са с търпение, защото за никъде не бързат. Те трябва да са тук и сега, за да могат да творят осъзнато, тоест пълноценно. А и единствено творческия процес е вечен, не и сътвореното.
 
7. Чувстват интензивно
Когато страдат – страдат, когато се радват – радват. Не прекарват време в мисловни увъртания относно миналото и бъдещето, а се потапят в усещанията. Оставят се да ги почувстват с всяка клетка на своето тяло. Така се хармонизира тялото и съзнанието, което дава възможност да се чуе гласа на интуицията.  
 

8. Експериментират със себе си и света

Изследват всякакви възможности. Предизвикват статуквото в мислите, в навиците, във взаимоотношенията. Не се страхуват да мечтаят и така постоянно изследват непознати територии. А за да постигнем нещо ново, първо трябва да направим нещо, което никога не сме правили.Свържете се лично с мен, Даниел Троев:

    FACEBOOK CHAT WITH DANIEL TROEV

    Be First to Comment

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *